by
on
under
Permalink

Bli en bättre fotbollsspelare

En av de populäraste träningsformerna och lagidrotterna i Sverige är fotboll. Vi ska idag prata om hur man som fotbollsspelare kan bli bättre och vad man bör tänka på.

Styrketräning

Att bygga upp en grundstyrka i kroppen kan vara ett bra sätt att bli en bättre fotbollsspelare. Detta har en tendens att glömmas bort men om du bygger muskler blir det lättare att vinna närkamper och du får mer kraft i det du gör. Du blir också mindre skadebenägen om du har en bra grundstyrka. Så bege dig till ditt närmaste gym, men börja försiktigt så du inte skadar dig.

Yoga

Någonting många fotbollsspelare brister i är rörligheten. Yoga är ett bra sätt att öka rörligheten och bli vigare på samtidigt som du blir starkare. Att ha bra rörlighet som fotbollsspelare är enbart en fördel, titta bara på Zlatan. Det finns många olika sorters yoga så du kan själv välja den som passar dig bäst.

Titta på fotboll

Detta kanske låter som en självklarhet men du blir faktiskt en bättre spelare av att se på fotboll och försöka lära dig av de bästa. Genom att se hur andra spelare och lag agerar kan du ta med dig det när du ska spela själv. Vem vet, kanske kan det öppna upp för en tränarkarriär eller också kan du börja tippa och försöka tjäna lite pengar på din kunskap. På tippat.se kan du jämföra olika spelbolag för att hitta det som passar dig bäst.

Detta är bara några av de saker du kan göra, viktigast är att du provar dig fram och hittar det som passar just dig. Lycka till!